Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Organisation

Institutionen för Cell och Molekylärbiologi har 220 anställda fördelade på sex forskningsprogram. Det finns 37 forskningsgrupper och 20 professorer i olika ämnen.

Grund- och avancerad utbildning

Institutionen deltar framförallt i utbildningen på ingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik, kandidat programmet i biologi, masterprogrammen i biologi och tillämpad bioteknik men även i många andra program och kurser inom och utanför fakulteten. Se mera på Institutionen för biologisk grundutbildning.

Forskarutbildning

Doktorander antas till alla forskningsprogram och alla tjänster utannonseras via Universitetes jobbportal. ICM har cirka 70 doktorander.

Forskning

Institutionen är organiserad i sex större forskningsprogram: Beräkningsbiologi och bioinformatik, Mikrobiologi, Molekylär biofysik, Molekylär evolution, Molekylär systembiologi, Struktur och Molekylärbiologi. Forskningen finansieras av anslag från ett stort antal externa bidragsgivare.

Inom och mellan dessa sju program arbetar ett flertal forskargrupper: Översikt av våra forskningsgrupper

Styrelsen vid ICM

Ordförande: